Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias
Grao en Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos
 Materias
  Química analítica
   Contidos
Tema Subtema
Química Analítica e Análise Química Introdución á Química Analítica e á Análise Química. Problemas *analíticos. O proceso analítico
Expresión dos resultados dunha determinación analítica Propiedades analíticas. Erros nas determinaciones analíticas. Tratamento estatístico dos resultados analíticos. Test de significancia
Toma e preparación da mostra para a análise Muestreo e mostra representativa. Preparación e conservación da mostra para a análise. *Interferencias.
(*)Introdución á análise *volumétrico e *gravimétrico (*)Equilibrios en *disolución como base para as *determinaciones *analíticas. Preparación de *disoluciones de concentración aproximada e exacta. Efecto dos distintos factores que afectan ao equilibrio. Valoracións directas, por *retroceso e indirectas
(*)*Volumetrías acedo - base (*)Equilibrio acedo - base. Calculo de *pH de distintos sistemas. Mecanismo de actuación das *disoluciones *reguladoras. Curvas de valoración. *Detección do punto final: *indicadores acedo-base. Aplicacións no campo *alimentario
(*)*Volumetría de formación de complexos (*)Equilibrio de formación de complexos. *Ligandos mono e *polidentados e estabilidade dos complexos. Curvas de valoración, *Indicadores *metalocrómicos. Aplicacións *analíticas no no campo *alimentario
(*)*Gravimetrías (*)Equilibrio de precipitación. Factores que afectan á *solubilidad dos precipitados. Etapas fundamentais nunha análise *gravimétrico. Tipos e *pureza dos precipitados. Aplicacións *analíticas no campo *alimentario
(*)*Volumetrías de precipitación (*)Curvas de valoración. *Indicadores de *adsorción. Métodos de *Mohr, *Volhard e *Fajans. Aplicacións *analíticas no campo *alimentario
(*)*Volumetrías de *oxidación redución (*)Equilibrio de *oxidación redución. Factores que afectan ao potencial *redox. Curvas de valoración. *Indicadores. Aplicacións *analíticas no campo *alimentario
(*)Métodos de separación (*)Importancia dos métodos de separación no proceso *analítico. Separacións que implican cambio de estado e/ou reaccións químicas. *Extracción con disolventes. *Extracción en fase sólida
(*)Prácticas de Laboratorio (*)Recoñecemento de material de laboratorio e a súa correcta utilización. Preparación de *disolucionesVolumetrías acedo-base: Valoración dunha *disolución de *HCl con *Na2*CO3. Valoración dunha *disolución de *NaOH con *HCl. *Determinación da *acidez dun *vinagreVolumetrías *complexoméricas: Valoración dunha *disolución de *AEDT con *Zn (*II). Valoración dunha *disolución de *Cu(*II) con *AEDT. *Determinación da dureza dun auga *Volumetrías *redox: Valoración dunha *disolución de *KMnO4 con *Na2*C2Ou4. Valoración dunha *disolución de Fe(*II) con *KMnO4
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000