Guia docente 2016_17
Facultade de Ciencias do Mar
Grao en Ciencias do Mar
 Materias
  Química aplicada ao medio mariño II
   Resultados de aprendizaxe
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
Definir as características principais das augas residuais. Clasificar as augas residuais en función da súa orixe A1
A2
A3
A4
C1
C8
C10
C27
C35
D1
D9
D11
D15
D17
Coñecer as tecnoloxías asociadas ao tratamento das augas residuais e elixir o adecuado en función das características e procedencia das mesmas. A1
A2
A3
A4
C10
C14
C18
C22
C27
C35
D1
D4
D5
D9
D11
D15
D17
Elaborar documentos de carácter científico con datos obtidos mediante ferramentas de simulación A1
A2
A3
A4
A5
C1
C8
C10
C14
C18
C35
D1
D3
D4
D5
D8
D9
D11
D13
D16
Definir os principais métodos de desalinización de auga de mar A1
A3
A4
C1
C3
C8
C9
C10
C14
C27
D1
D11
D15
D17
Coñecer o potencial do medio mariño como fonte para a obtención e produción de produtos de interese por métodos biotecnolóxicos A1
A2
A3
A4
A5
C1
C3
C8
C9
C10
C14
C20
C27
D1
D5
D9
D11
D13
D15
Enumerar os aspectos máis relevantes á hora de organizar un plan de control da contaminación mariña. A2
A4
A5
C1
C3
C5
C6
C10
C13
C14
C16
C18
C22
C26
C30
C35
D2
D3
D5
D6
D7
D10
D15
D16
D17
Elixir e utilizar o material para a toma de mostra de sedimentos, así como elixir os organismos sentinela máis relevantes para o estudo da contaminación mariña. A3
A4
A5
C1
C4
C5
C6
C12
C13
C15
C16
C17
C18
C20
C22
C30
D2
D3
D5
D6
D7
D8
D9
D10
D12
D15
D16
D17
Aplicar as técnicas de análise química aos compostos de maior interese na Química Ambiental. Sabendo cales son as condicións experimentais máis adecuadas para a determinación dun composto químico en función da técnica analítica empregada. A2
A3
A4
A5
C1
C3
C5
C6
C10
C12
C13
C14
C15
C16
C17
C18
C22
C26
C30
C32
C35
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D10
D11
D12
D13
D15
D16
D17
Realizar todos os cálculos necesarios para determinar a concentración final dun composto no medio mariño en función da técnica analítica empregada. A2
A3
A4
A5
C4
C5
C6
C12
C13
C15
C16
C18
C22
C32
C35
D1
D2
D3
D5
D6
D7
D9
D10
D11
D12
D15
D16
Aplicar os conceptos fundamentais para o control da calidade nun laboratorio de medidas e ensaio. A2
A3
A5
C1
C4
C5
C9
C13
C15
C16
C17
C18
C22
C26
C32
C35
D1
D2
D3
D5
D6
D7
D8
D9
D10
D12
D15
D16
D17
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000