2. OS MICROORGANISMOS NA ESCALA
BIOLÓXICA |
2.1. Concepto de microorganismo.
2.2. Relación Superficie/Volume en procariotas. Implicacións.
2.3. Orixe evolutiva dos microorganismos.
2.4. Niveis de organización celular en microorganismos.
|
4. ESTRUTURA E FUNCIÓN DA CÉLULA
PROCARIOTA |
4.1. Estruturas Externas e función en procariotas.
4.2. Estruturas Internas e función en procariotas.
4.3. Excepcións á organización celular procariota.
4.4. Diferenzas entre os dominios Bacteria, Arquea e Eucaria.
|
6. CRECEMENTO EN MEDIOS NATURAIS.
CONTROL DO CRECEMENTO |
6.1. Características do crecemento en ambientes naturais
6.2. Procesos de comunicación e multicelularidad.
6.3. Estado VBNC.
6.4. Control do crecemento microbiano: Axentes físicos, químicos e biolóxicos; resistencia a antimicrobianos
|
8. FISIOLOXÍA MICROBIANA |
8.1. Elementos nutricionais. Mecanismos de transporte
8.2. Categorías nutricionais.
8.3. Mobilidade e Quimiotaxis
8.4. Estratexias de supervivencia e diseminación |
10. XENÉTICA DE MICROORGANISMOS |
10.1. Mecanismos de regulación da expresión xéniica procariota
10.2. Elementos extracromosómicos: Plásmidos. Transposones. Integrones.
10.3. Intercambio xenético en bacterias: Transformación, Conxugación, Transducción.
10.4. Replicación de Virus. Xeneralidades.
|