Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias do Mar
Grao en Ciencias do Mar
 Materias
  Química aplicada ao medio mariño II
   Competencias de titulación
Código Descrición
A1 Comprensión crítica da historia e do estado actual das Ciencias do Mar
A2 Coñecer vocabulario, códigos e conceptos inherentes ao ámbito científico oceanográfico
A4 Coñecer as técnicas básicas de mostraxe na columna de auga, organismos, sedimentos e fondos, así como de medida de variables dinámicas e estruturais
A5 Coñecemento básico da metodoloxía de investigación en oceanografía
A6 Capacidade para identificar e entender os problemas relacionados coa oceanografía
A9 Coñecer as Institucións e Organismos públicos e privados, nacionais e internacionais relacionados coas Ciencias do Mar
A10 Coñecer a problemática e os principios básicos da sustentabilidade en relación coa utilización e explotación do medio mariño
A11 Planificar usos do litoral e do medio mariño e xestión sustentable dos recursos
A12 Manexar técnicas instrumentais aplicadas ao mar
A13 Tomar datos oceanográficos, avalialos, procesalos e interpretalos con relación ás teorías en uso
A14 Recoñecer e analizar novos problemas e propoñer estratexias de solución
A15 Recoñecer e implementar boas prácticas científicas de medida e experimentación, tanto en campaña como en laboratorio
A16 Planificar, deseñar e executar investigacións aplicadas desde a etapa de recoñecemento ata a avaliación de resultados e descubrimentos
A17 Saber traballar en campañas e en laboratorio de xeito responsable e seguro, fomentando as tarefas en equipo
A18 Transmitir información de forma escrita, verbal e gráfica para audiencias de diversos tipos
A21 Xerir áreas mariñas e litorais protexidas
A22 Controlar problemas de contaminación mariña
A24 Participar e realizar programas de formación e divulgación sobre os medios mariño e litoral
A26 Planificar, dirixir e redactar informes técnicos sobre cuestións mariñas
A28 Impartir docencia no ámbito científico nos diferentes niveis educativos
A29 Destreza no uso práctico de modelos, incorporando novos datos para a validación, mellora e evolución dos mesmos
A30 Identificar e avaliar impactos ambientais no medio mariño
A31 Capacidade para desenvolverse e entenderse nas institucións públicas e privadas, nacionais e internacionais do ámbito das Ciencias do mar
A32 Control de calidade de alimentos mariños
A35 Control de calidade de augas en plantas depuradoras
A37 Asesoría ou asistencia técnica en temas relacionados co tema mariño e litoral
B1 Capacidade de análise e síntese
B2 Capacidade de organización e planificación
B3 Comunicación oral e escrita nas linguas oficiais da Universidade
B4 Habilidades básicas do manexo do ordenador, relacionadas co ámbito de estudo
B5 Habilidade na xestión da información (procura e análise da información)
B6 Resolución de problemas
B7 Toma de decisións
B8 Capacidade de traballar nun equipo
B9 Capacidade crítica e autocrítica
B10 Compromiso ético
B11 Capacidade de aprender de forma autónoma e continua
B12 Capacidade para adaptarse a novas situacións
B13 Capacidade de xerar novas ideas (creatividade)
B14 Iniciativa e espírito emprendedor
B15 Capacidade de aplicar os coñecementos na práctica
B16 Habilidades de investigación
B17 Sensibilidade cara a temas ambientais
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000