Guia docente 2012_13
Facultade de Ciencias do Mar
Grao en Ciencias do Mar
 Materias
  Acuicultura
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Coñecer as especies cultivadas e potencialmente cultivables no mundo
saber
A1
A11
A20
A34
A36
Coñecer as instalacións de acuicultura tanto na terra como no mar
saber
saber facer
A34
A36
A37
Dominar tanto as técnicas de cultivos auxiliares (fitoplancton e zooplancton) como as técnicas de cultivo das principais especies que actualmente cultívanse en Europa
saber
saber facer
A14
A34
A36
A37
Coñecer os tratamentos para a auga nos sistemas de cultivo
saber
saber facer
A30
A34
A35
A36
Coñecer a problemática dos principios básicos da sustentabilidad en relación coa utilización e explotación do medio mariño
saber
A10
Planificar os usos do litoral e do medio mariño así como a xestión sustentable dos recursos
saber facer
A11
Recoñecer e analizar problemas e propoñer estratexias de solución
saber
saber facer
Saber estar / ser
A14
Identificar e controlar problemas de impacto ambiental e contaminación mariña causados polos cultivos mariños
saber
saber facer
Saber estar / ser
A22
A30
Deseño, control e xestión de centros de cultivo e recuperación de especies mariñas ameazadas
saber facer
Saber estar / ser
A23
Comprender os detalles do funcionamento de empresas vinculadas ao medio mariño, recoñecer problemas específicos e propoñer solucións
saber
saber facer
Saber estar / ser
A27
Deseñar, controlar e xestionar plantas de produción acuícola
saber
saber facer
Saber estar / ser
A34
Acuarioloxía
saber
saber facer
Saber estar / ser
A36
Capacidade de análise, síntese, así como de organización e planificación
saber facer
Saber estar / ser
B1
B2
Capacidade para a resolución de problemas e tómaa de decisións
saber facer
Saber estar / ser
B6
B7
Capacidade para traballar en equipo
saber facer
Saber estar / ser
B8
Capacidade crítica e de autocrítica
Saber estar / ser
B9
Compromiso ético
Saber estar / ser
B10
Capacidade de aprender de forma autónoma e contínua adaptándose a novas situacións coa capacidade de aplicar os coñecementos e xerar novas ideas (ser creativo)
saber
saber facer
Saber estar / ser
B11
B12
B13
B15
Iniciativa e espírito emprendedor
Saber estar / ser
B14
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000